Zakaj izbrati Izvorno celico?

Zakaj izbrati Izvorno celico?

 Shranjevanje matičnih celic je pomemben korak vendar ni zadosten. Ključno je, da jih lahko v primeru bolezni tudi uporabite.

Danes  imajo starši, ki želijo shraniti matične celice, težavo pri izbiranju med različnimi bankami matičnih celic. Verjetno si tudi vi ne želite kri svojega otroka samo zamrzniti, ampak želite zagotovilo, da bodo matične celice v primeru potrebe na voljo za transplantacijo?

V tem primeru je vaša najboljša izbira: Izvorna celica

Zakaj?

Odločitev o tem, ali se bodo uporabile mlade, pluripotentne matične celice, da bi rešil življenje, sprejema zdravnik. On zdravi in nosi odgovornost. Zdravniku je pomembna visokokakovostna obdelava matičnih celic, podrobna zdravstvena anamneza in dovoljenje regulativnih organov v skladu z zakonom o zdravilih in medicinskih pripomočkih.

Dovoljenje za shranjevanje matičnih celic imajo vse banke popkovnične krvi. Nujno pa morate vedeti ali ima bank tudi dovoljenje za uporabo matičnih celic za zdravljenje vašega otroka ali sorojenca.

zakaj izbrati izvorno celico?

10 vprašanj in odgovorov

1.    Zastopamo banko matičnih celic št. 1 - Famicord Group

Pri naših raziskavah nenehno izboljšujemo uporabo in kakovost matičnih celic iz popkovnične krvi. Zaradi naših dolgoletnih izkušenj smo postali priznana avtoriteta na vseh področjih matičnih celic iz popkovnične krvi in vemo, kaj je pomembno bodočim staršem in njihovim zdravnikom. Zaradi tega so matične celice vašega otroka v najboljših rokah.

FamiCord® deluje v lastnih visokotehnoloških laboratorijih.

Vse pomembne korake – obdelavo in dolgoročno shranjevanje – FamiCord skupina opravlja sama. Vse naloge opravljajo sodelavci v naših visoko tehnoloških laboratorijih, ki se nahajajo v več evropskih državah, kjer se dela v skladu z GMP standardom. Le na ta način lahko izvajamo lastne zahteve po kakovosti, ki na več načinov presegajo najvišje zdravstvene standarde.

2.   zaupa nam 10.000 družin v regiji skupine bio save

Tudi vi postanite del naše Bio Save družine.

3.   Matične celice shranjujemo po najvišjem standardu na svetu - aabb

AABB standard (Ameriško združenje bank matičnih celic) je po vsem svetu priznan v bolnišnicah, ki se ukvarjajo s presajanjem matičnih celic.

AABB je ustanova, ki izdaja certifikate od leta 1947, zadnjih 60 let je vodilna na področju krvnih bank, odvzemu, obdelavi in izdaji vzorcev in ima kot taka največ izkušenj pri transfuzijah in terapijah z matičnimi celicami. Skoraj vse ameriške banke matičnih celic imajo ta standard in 80 % bolnišnic, kjer se opravljajo transplantacije z matičnimi celicami, ima ta standard, ki je odobren s stani FDA (Uprava za živila in zdravila).  

AABB je certifikat, ki združuje banke matičnih celic, bolnišnice in zdravstvene delavce v edinstvenem programu usposabljanja za najvišjo kakovost transplantacij na svetu. Standard vključuje vse korake pri zdravljenju z matičnimi celicami - od zbiranja, prevoza, obdelave, testiranja do shranjevanja in nato dostavljanja v bolnišnico in nenazadnje uporabe. Posedovanje tega standarda zagotavlja, da bo vaš vzorec sprejet v vseh bolnišnicah na svetu.

Certifikat AABB ima 1700 bolnišnic v več kot 80 državah po vsem svetu. AABB je en od samo treh certifikatov, ki jih je potrdilo Mednarodno združenje za kakovost zdravstvenega varstva. Certifikat AABB je v skladu z mednarodnim standardom ISO 9000, ki je najvišja mednarodna raven standardizacije v industriji in storitvah.

Potrdilo se podaljša vsaki dve leti šele po več dneh usposabljanja za vsako certificirano ustanovo ali posameznika.

Več o AABB standardu si lahko preberete tukaj.

4.  v sodelovanju z Bio SAve fundacijo pomagamo, da se otrok lahko zdravi v več kot 1.300 bolnišnicah na svetu

Izvorna celica je kot edina v Sloveniji staršem omogočila shranjevanje matičnih celic pri banki, ki ima obsežne izkušnje pri zdravljenju z matičnimi celicami. Kot del skupine Bio Save pa smo šli še korak dlje.

Starši, ki so shranili matične celice bodo s pomočjo Bio Save fundacije dobili vse potrebne informacije, znanje in podporo v primeru potrebe po zdravljenju. Bio Save fundacija je bila ustanovljena leta 2013 z zavedanjem, da je zdravljenje z matičnim celicami nedvomno prihodnost medicine, ki se je začela že  danes. Preko 80 bolezni se lahko zdravi z matičnimi celicami, vsakodnevno pa poteka na tisoče študij za zdravljenje do sedaj neozdravljivih bolezni. Več na Fundacija.

5.   transport matičnih celic izključno z letalskim prevozom v najkrajšem možnem roku

365 dni v letu smo vam na voljo za prevoz matičnih celic.

6.   PREK 60 ZAPOSLENIH - 40 zdravnikov, biokemiki, genetiki in medicinske sestre

Bio Save  ekipa je visoko kvalificirana in neprestano raste.

7.   brezplačen transport vzorca za zdravljenje v katerokoli bolnišnico na svetu

Glede na ševilo uporabljenih vzorcev matičnih celic za zdravljenje, je FamiCord Group, s katerim sodeluje tudi Izvorna celica, vodilni v Evropi. Podatki iz 31.8.2021 kažejo, da so bili njihovi vzorci uporabljeni pri več kot 3.500 primerih, kar predstavlja ogromno številko na tem področju medicine.

Naša posvečenost kakovosti in najboljša metoda shranjevanje vzorca nam omogoča, da lahko zdravimo večje število otrok od vseh zasebnih bank matičnih celic v Evropi skupaj.

FamiCord Group ima dovoljenje za shranjevanje vzorca popkovnične krvi za javni register, kar pomeni, da so vzorci FamiCord Group-a sprejeti v vseh klinikah na svetu. FamiCord Group je edina banka matičnih celic iz popkovnice v Evropi, ki je član evropskega združenja za transplantacijo matičnih celic.

Prek 100 bolnišnic na svetu sodeluje z FamiCord Group. To je razlog za najboljše rezultate, ko govorimo o zdravljenju z matičnimi celicami

8.  družbeno odgovorno podjetje s programom ''moje je tvoje''

»Moje je tvoje« je program družinskega shranjevanja matičnih celic, ki ne predstavlja nobenih stroškov za družino. Popolnoma brezplačno omogočimo družinam, ki želijo shraniti matične celice novorojenčka za člana družine (brata ali sestro) kateremu je bila postavljena diagnoza hematološkega obolenja, ki mu lahko ogrozi življenje in se lahko zdravi z matičnimi celicami v okviru standardnih terapij. Več o programu si lahko preberete tukaj.

9.  ločevanje vzorca z gravitacijsko metodo z minimalno izgubo matičnih celic

Zakaj shraniti vzorec z reduciranim volumnom?

Sodobna tehnologija, ki jo uporablja Famicord, zagotavlja večjo kakovost ločenega vzorca matičnih celic. Po odmrzovanju ni potrebno ''pranje'' vzorca, kar zmanjšuje tveganje za izgubo pomembnih celic.

Z metodo redukcije krvi se zmanjšuje število rdečih krvnih celic – tako se zmanjša možnost poškodbe jeter pri transplantaciji vzorca in se poveča varnost za vašega otroka. Takšen način shranjevanja zmanjšuje možnost pojava neželenih učinkov pri pacientih zaradi neujemajočih se krvnih skupin v primeru, da se vzorec uporabi pri sorojencih.

Naš laboratorij shranjuje vzorec matičnih celic v dveh ločenih predelkih, kar pomeni, da se celice lahko uporabijo za dve ločeni terapiji.

Z reduciranim vzorcem se zmanjša uporaba DMSO, snovi uporabljene pri procesu zamrzovanja. DMSO povezujejo s srčnimi težavami, oteženim dihanjem in zelo visokim ali nizkim pritiskom. Shranjevanje manjšega vzorca – koncentrata – pomeni proporcionalno manjšo količino DMSO-ja. Določi se točno število CD34+ matičnih celic - kakovost vzorca je znana pred krioprezervacijo.

Sodobna metoda ločevanja ohrani celice, ki se bodo v prihodnosti lahko uporabile v regenerativni medicini kot so VSEL celice, MSC in HSC celice.

10.  Bio Save skupina - Vodilna v regiji s predstavništvi v 7 državah

Izvorna celica se je leta 2014 pridružila skupini Bio Save, ki je od leta 2012 razširila svoja predstaništva v 7 držav - Srbijo, Slovenijo, Bosno in Hercegovino, Črno goro, Makedonijo, Hrvaško in Abanijo. S posluhom za želje in potrebe bodočih staršev so rasli in se razvijali, da lahko družinam nudijo kakovostno hrambo matičnih celic. Tekom let so v svojo ponudbo dodali tudi genske teste, namenjene za celo družino. 

ZAKAJ SHRANITI MATIČNE CELICE?

Zakaj so tako posebne?

ZAKAJ SHRANITI MATIČNE CELICE?

Sign In