5 osnovnih značilnosti matičnih celic iz popkovnične krvi:

Matične celice lahko najdemo v vseh tkivih odraslega človeka, vendar pa se tudi one, kot ostale celice, z leti starajo, se spreminjajo in postanejo manj vitalne ter kakovostne. Zaradi tega niso enako močne, nimajo enakih možnosti deljenja in vitalnosti kot mlade - šele devet mesecev stare - matične celice iz popkovnične krvi.

  1. Matične celice imajo sposobnost, da gredo skozi delitev celic in ohranijo nediferencirano stanje.
  2. Ker se jih odvzame ob rojstvu, niso podvržene posledicam procesa staranja. Stare so le devet mesecev in zaščitene pred različnimi zunanjimi vplivi. Zato zagotavljajo hitrejše zdravljenje.
  3. Znajo poiskati in prepoznati bolane celice in tkiva v telesu ter tako pomagajo pri procesu zdravljenja. Imajo praktično neomejeno možnosti diferenciacije v druge tipe celic odraslega človeka.
  4. S primarnim tipom matičnih celic iz popkovnične krvi se lahko zdravi številne smrtno nevarne bolezni.
  5. Kri iz popkovine vašega otroka ima edinstvene prednosti v primerjavi z matičnimi celicami iz kostnega mozga. So mlajše, vitalnejše in niso bile izpostavljene vplivom okolja. Vendar lahko popkovnično kri vašega otroka shranite le enkrat v življenju - ob rojstvu. 

Izkorisite priložnost, ki jo imamo samo enkrat v življenju.

Če danes shranite matične celic svojega otroka, vlagate v prihodnost medicine, saj se trenutno izvaja 7000 kliničnih študij o matičnih celicah.