FamiCord skupina je imela do sedaj že preko 2.500 zdravljenj z matičnimi celicami, od tega je bilo 1.301 zdravljenj iz popkovnične krvi in tkiva (zadnja posodobitev: 27. september 2019)

FamiCord Group je mreža bank matičnih celic, ki ponuja zasebno shranjevanje po vsej Evropi in ima v lasti 10 laboratorijev za obdelavo matičnih celic. Ustanoviteljica FamiCord Group je Poljska banka matičnih celic (PBKM) iz Varšave. Z nakupom Stemlaba (Crioestaminal) na Portugalskem, ki je bil dokončan septembra 2018, ima FamiCord Group največ shranjenih vzorcev matičnih celic v Evropi.

Od septembra 2018 je v FamiCord-u shranjenih več kot 355.000 vzorcev matičnih celic iz popkovnične krvi, tkiva, krvi iz placente in drugih bioloških materialov.

Parent's Guide to Cord Blood fundacija je septembra 2018 obiskala sedež podjetja FamiCord Group, ki je Polski Bank Komorek Macierzystych (PBKM). Centralni laboratorij PBKM za družinsko shranjevanje, prav tako kot njihov raziskovalni laboratorij, se nahajata v veliki stavbi v bližini Varšavskega letališča Chopin. Gre za največji in najnaprednejši laboratorij. Skupina FamiCord je imela do sedaj 1.987 zdravljenj z matičnimi celicami, od tega je bilo 1.082 zdravljenih z matičnimi celicami iz popkovnične krvi in tkiva tako za standardne transplantacije kot za regenerativne terapije. (podatek iz: 30.september 2018)

PBKM je vodilni evropski ponudnik terapij z mezenhimskimi stromalnimi celicami iz Whartonove žolice, ki se nahaja v tkivu popkovnice (WJ-MSC). Do junija 2018 je PBKM izvedla več kot 1000 WJ-MSC terapij pri različnih diagnozah.

Ko se starši odločijo za odvzem in shranjevanje matičnih celic, izberejo dolgoročnega partnerja. Zato se naj pred tako pomembno odločitvijo prepričajo, da so izbrali banko matičnih celic, ki bo opravila storitev na najboljši možen način. Biološki material mora biti obdelan kakovostno in varno za dolgoletno shranjevanje in po takšnem postopku, da se lahko ta vzorček uporabi v katerikoli bolnišnici na svetu.

Vir: Parent's Guide to Cord Blood   

Želite izvedeti več o shranjevanju matičnih celic iz popkovnične krvi in tkiva?

Kliknite na spodnje povezave:

Kaj so matične celice – KLIKNITE TUKAJ

Zakaj shraniti matične celice –  KLIKNITE TUKAJ

Zakaj izbrati Izvorno celico in FamiCord  – KLIKNITE TUKAJ

Pokličite nas za več informacij - KLIKNITE TUKAJ